ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CÂND EXISTĂ RISCUL CEL MAI MARE DE APARIŢIE A MĂTREŢII?Unii oameni au mătreaţă tot timpul. Pentru alţii, semnele vizibile ale mătreţii se înrăutăţesc în anumite perioade.

Există anumiţi factori care pot influenţa apariţia mătreţii, care se schimbă în timp şi depind de mediul în care trăiţi.

Vă prezentăm perioadele cu cel mai mare risc de apariţie a mătreţii:

  • Pubertate – din cauza schimbărilor hormonale din perioada pubertăţii, scalpul dumneavoastră începe să producă mai mult sebum. Microbul care cauzează apariţia mătreţii, Malassezia globosa, descompune sebumul în alte substanţe, care irită scalpul. Acesta este motivul pentru care foarte mulţi oameni se confruntă pentru prima dată cu mătreaţa la pubertate.


Mai multe despre mătreaţă şi pubertate

  • Temperatură crescută a corpului – atunci când temperatura corpului creşte, sunt create condiţii ideale pentru dezvoltarea microbului Malassezia globosa. Prin urmare, dacă temperatura la nivelul scalpului dumneavoastră creşte – de exemplu, atunci când purtaţi o căciulă – există un risc mai mare de iritare a scalpului şi de apariţie a mătreţii.
  • Stresul – acesta poate slăbi sistemul natural de apărare a organismului, reducându-i capacitatea de a răspunde la iritaţia scalpului. Din această cauză multe persoane afectate de mătreaţă se plâng de înrăutăţirea simptomelor în perioadele de stres.
  • Factorii de mediu – există o multitudine de factori din mediul în care trăim, cum ar fi poluarea şi radiaţiile UV, care pot deteriora bariera naturală de apărare a scalpului împotriva mătreţii. Prin urmare, în perioadele în care vă petreceţi mult timp la soare sau în medii urbane aglomerate, există posibilitatea să vi se agraveze mătreaţa, având în vedere că bariera naturală de apărare a scalpului este deteriorată.
  • Sensibilitatea epidermei – din păcate şi sensibilitatea epidermei dumneavoastră se poate schimba în timp, aceasta fiind iritată de substanţe care nu v-au creat niciodată probleme în trecut.


Motivul pentru care vă confruntaţi cu mătreaţă este reacţia epidermei la substanţele iritante care s-au format pe scalp.

Folosirea cu regularitate a produselor Head & Shoulders ajută la îndepărtarea acestor substanţe iritante, pentru a elimina mătreaţa.

Găsiţi şamponul anti-mătreaţă perfect