ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CAUZA MĂTREŢII ESTE HORMONALĂ?Hormonii au un rol în apariţia mătreţii, acesta fiind motivul pentru care multe persoane se confruntă cu apariţia acesteia la pubertate.

Unul dintre factorii de bază necesari pentru apariţia mătreţii este sebumul – o substanţă grasă produsă de scalpul dumneavoastră, precum şi de ten şi de epiderma de pe piept. Producerea acestuia este controlată de hormoni.

Apariţia mătreţii este cauzată de descompunerea sebumului în substanţe iritante, cum ar fi acidul oleic, de către un microb care se dezvoltă în mod natural pe scalp, Malassezia globosa.

Dacă scalpul dumneavoastră este sensibil la acidul oleic, poate fi iritat, iar celulele scalpului încep să se desprindă sub forma cojilor de mătreaţă.

Mai multe despre cauza apariţiei mătreţii

Prin urmare, hormonii care vă controlează glandele sebacee joacă un rol esenţial în apariţia mătreţii, asigurând factorul cel mai important pentru iritarea scalpului, acidul oleic. Din această cauză, mulţi oameni se confruntă pentru prima dată cu mătreaţa la pubertate.

Dar hormonii nu reprezintă singurul factor. Este necesar, de asemenea, să aveţi o sensibilitate la acidul oleic. Aproximativ 50% din populaţie are această sensibilitate, prin urmare există o probabilitate de 50% ca şi dumneavoastră să fiţi afectat/ă de mătreaţă într-o anumită perioadă a vieţii.

Găsiţi şamponul anti-mătreaţă perfect