ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CE ESTE MĂTREAŢA?Aflaţi cum puteţi identifica simptomele mătreţii, incluzând cojile, mâncărimea şi uscăciunea scalpului şi cum să le trataţi.

Simptomele mătreţii

Simptomele mătreţii sunt toate semne de iritaţie, provocate de cauza principală a mătreţii – microbul Malassezia globosa. Mai multe despre cauzele apariţiei mătreţii. Atunci când scalpul dumneavoastră este iritat, reacţionează la fel ca epiderma din orice altă parte a corpului, prin urmare vă puteţi confrunta cu:

  • Mâncărime
  • Roşeaţă
  • Scalp uscat
  • Coji de mătreaţă

Apariţia cojilor este cel mai vizibil semn de mătreaţă, acestea putând fi văzute atât în păr, cât şi pe umeri. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul sporeşte viteza de regenerare a celulelor epidermei, cauzând acumularea în exces a celulelor pe scalp şi formarea cojilor de mătreaţă. Deşi acesta este cel mai vizibil semn, nu este întotdeauna primul. De cele mai multe ori primul simptom care apare este mâncărimea, acesta putând constitui un semnal de avertizare înainte de apariţia cojilor de mătreaţă. Scalpul uscat şi roşeaţa pot apărea, de asemenea, timpuriu, cauzând senzaţia de piele uscată. Deşi nu sunt întotdeauna semne sigure ale mătreţii, acestea sunt simptomele cheie ce trebuie identificate şi trebuie să constituie un îndemn să începeţi să utilizaţi un şampon anti-mătreaţă pentru a trata iritaţia.