ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CARE ESTE CAUZA MÂNCĂRIMII DE LA NIVELUL SCALPULUI ŞI CUM O PUTEŢI TRATA?Mâncărimea de la nivelul scalpului este un semn că aţi putea avea mătreaţă. Este unul dintre cele mai frustrante şi inconfortabile efecte secundare ale mătreţii, fiind foarte comună (de fapt, 2 din 3 persoane s-au confruntat cu mâncărime la nivelul scalpului).

Senzaţia de mâncărime este de multe ori răspunsul scalpului la iritaţie. Aceasta poate fi cauzată de mătreaţă, deoarece epiderma scalpului se înroşeşte şi se irită ca reacţie la microbul care este cauza apariţiei mătreţii, Malassezia globosa.

Pentru a trata mâncărimile de la nivelul scalpului, trebuie să îndepărtaţi cauza principală a iritaţiei. În cazul mătreţii, acest lucru înseamnă să utilizaţi un şampon anti-mătreaţă pentru a calma scalpul şi a elimina cojile de mătreaţă.

Noi am creat sampoane pentru îngrijirea scalpului afectat de mâncărime. Acestea conţine extracte răcoritoare de mentă sau eucalipt, precum şi ingredientele anti-mătreaţă testate ale produselor Head & Shoulders, pentru un păr fără mătreaţă şi un scalp sănătos şi neiritat.

Mai multe despre cum puteţi trata scalpul afectat de mâncărime