ÎNTREBĂRI FRECVENTE: EXISTĂ VREO LEGĂTURĂ ÎNTRE ACNEE ŞI MĂTREAŢĂ?Mătreaţa şi acneea au cauze diferite, dar mulţi oameni se confruntă cu acestea în acelaşi timp, de obicei la pubertate.

Acest lucru se întâmplă deoarece ambele apar ca urmare a unor schimbări hormonale din cauza cărora corpul dumneavoastră produce mai mult sebum.

În cazul mătreţii, această substanţă grasă, cunoscută sub denumirea de sebum, este descompusă de un microb aflat în mod natural la nivelul scalpului: Malassezia globosa. Pentru aproximativ 50% dintre oameni, acest lucru cauzează apariţia mătreţii, deoarece sunt sensibili la acidul oleic produs în timpul acestui proces.

Pe de altă parte, acneea este cauzată de creşterea cantităţii de sebum produs, în combinaţie cu reziduurile prezente pe suprafaţa epidermei, ceea ce cauzează blocarea porilor. Acest lucru poate cauza infectarea porilor înfundaţi de bacteriile care trăiesc în mod normal pe suprafaţa epidermei, producând simptomele pe care le cunoaştem sub denumirea de acnee.

Astfel, deşi mătreaţa şi acneea au cauze diferite, ambele sunt declanşate de producerea unei cantităţi mai mari de sebum. Din acest motiv, mulţi oameni observă că au acnee şi mătreaţă în acelaşi timp, deoarece ambele afecţiuni pot fi legate de schimbările hormonale care sporesc producerea de sebum, cum sunt cele care au loc la pubertate.

Găsiţi şamponul anti-mătreaţă perfect