Produsele Head & Shoulders Sunt Sigure?De câte ori dezvoltăm un produs, siguranța dumneavoastră este principala noastră preocupare. Este principiul care ne ghidează din momentul în care venim cu ideea pentru un produs și până în punctul în care produsul respectiv este utilizat de dumneavoastră.

Siguranță de la început

Dar să începem cu începutul. Head & Shoulders a fost dezvoltat pentru prima oară în 1961, după zece ani de cercetare, testarea a peste 1.000 de ingrediente și numeroase studii clinice.

Tehnologia s-a schimbat față de anii ’60, însă nu și angajamentul nostru referitor la cercetarea științifică. Începând cu 1961, am efectuat fără oprire cercetări pentru a găsi noi metode de îmbunătățire a formulei și a găsi ingrediente suplimentare pentru sporirea siguranței la utilizare.

Ingrediente

Atunci când analizăm ingredientele pe care dorim să le folosim, primul lucru pe care îl facem este să vedem cât de sigure sunt. Utilizăm un proces științific în patru pași pentru a asigura atât siguranța dumneavoastră, cât și siguranța produselor noastre înainte de a fi lansate pe piață:

  1. Înainte de a include un ingredient în șampoanele și balsamurile noastre, adunăm toate informațiile relevante în ceea ce privește siguranța și toxicitatea acestuia. Dacă avem chiar și cel mai mic dubiu cu privire la siguranța și beneficiile vreunui ingredient asupra consumatorilor, nu îl vom utiliza.
  2. După ce un ingredient a trecut de primul test, definim un „interval de siguranță” – cantitatea sigură pe care o putem include în produs – utilizând același proces științific precum cel implementat de FDA, EPA, OMS și UE, printre altele. Dacă nu putem defini un „interval de siguranță”, ingredientul respectiv nu va fi utilizat.
  3. Evaluarea fiecărui ingredient nu este suficientă, astfel că trebuie să verificăm și formula finală a produsului nostru, pentru a ne asigura că produsul este sigur de utilizat. Dacă nu putem concluziona că formula produsului este sigură, vom crea o altă formulă sau decide să nu comercializăm produsul.
  4. Chiar și după lansarea pe piață a produsului, monitorizăm permanent modul în care acesta este utilizat de consumatori și orice informații noi despre ingrediente, colaborând cu oameni de știință externi și cu agențiile de reglementare pentru a ne asigura că utilizăm metode actualizate de evaluare a siguranței.


Eficiență dovedită

Fiecare dintre ingredientele noastre este combinat într-o formulă precisă, cu pH neutru, care protejează scalpul împotriva cauzelor principale ale mătreții - nu doar a simptomelor - pentru a preveni reapariția acesteia.

De fapt, am fost prima marcă care a descifrat codul genetic al Malassezia globosa, ciuperca prezentă pe scalpul oricărei persoane, care cauzează apariția mătreții.

Ceea ce înseamnă că înțelegem cauza principală a mătreții mai bine decât oricine și putem pune în aplicare cunoștințele științifice pentru a ne îmbunătăți produsele.Standardele pe care ni le impunem sunt unele ridicate, deoarece siguranța dumneavoastră depinde de acest lucru. Am efectuat peste 225 de studii clinice în centre independente din toată lumea pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure și eficiente.

De aceea consumatorii au incredere in Head&Shoulders, shamponul numarul 1 in lume*.

*Calcul P&G bazat pe date de vanzari Nielsen Iulie 2016 – Iunie 2017.